Desery Przepis na:
Czekoladowe ciasto z gruszkami

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 11
Dodano: 04.11.2009
Odsłon: 12103
Składniki
- margaryna (masło), 120 g
- cukier, 10 łyżek
- jajka, 3 sztuki
- mąka, 10 łyżek
- proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
- Gruszki, 500 g
- ciemne kakao, 2 łyżki
- gorzka czekolada, 1 tabliczka
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Margargarynę ucieramy z ośmioma łyżkami cukru.
-
Cały czas ubijając dodajemy jajka.
-
Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
-
Po wymieszaniu powyższych składników dodajemy pokrojoną w kostkę czekoladę.
-
Całość przekładamy na tortownicę (22cm).
-
Na wierzchu układamy pokrojone w kostkę gruszki i posypujemy dwoma łyżkami cukru
-
Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
Komentarze do przepisu (2)

pauli2222 20 października 2012Zgłoś do usunięcia
Czym można ciasto przyozdobić?0 Kto głosował? | Odpowiedz

qrdej 08 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Takie ciacha są pyszne! ; do ulubionych!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz