Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 90
Dodano: 13.10.2011
Odsłon: 1888
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Oliwki kroimy w talarki. Na papierze śniadaniowym układamy łyżką małe krople czekolady. W środku każdej porcji umieszczamy plasterek oliwki i szczyptę pieprzu. Na wierzchu ostrożnie kładziemy kolejny arkusz papieru śniadaniowego i delikatnie przyciskamy, tak aby utworzyły się krążki. Tak przygotowaną całość wkładamy na kilka minut do zamrażarki, aby masa nabrała stałej konsystencji. Równie wyśmienita jest kombinacja gorzkiej czekolady z zielonymi oliwkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

MEGI110278 23 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
...latające talerze...co najmniej dziwny jest ten przepis...
chyba czegoś brakuje w składnikach i opisie :-)
Proszę o wyjaśnienie,bo deser jest ciekawy.
0 Kto głosował? | Odpowiedz