Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe muffiny z orzechami

Czekoladowe muffiny z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 135

Dodano:

Odsłon: 10107

Czekoladowe pyszności...

Składniki

  • mąka, 2 szklanki
  • cukier, 1 szklanka
  • Jaja, 3 sztuki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • mleko, 0,7 szklanki
  • sok bananowy, 0,5 szklanki
  • czekolada, 0,5 sztuki
  • orzechy laskowe, 3 łyżki
  • kakao, 1 łyżeczka
  • magaryna, 5 dag
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Czekoladowe muffiny z orzechami

Przygotowanie

  1. Mieszamy ze sobą w miseczce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, posiekane orzechy laskowe i kakao.

  2. W drugiej miseczce mieszamy ze sobą mleko, sok bananowy, jajka, rozpuszczoną i posiekaną margarynę. Sypkie składniki mieszamy z mokrymi.

  3. Po wymieszaniu dodajemy pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy na muffiny wyłożoną papilotkami. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń