Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 981
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4254
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 582
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 946
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 981
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4254
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 582
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 946
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Składniki
Rozpuścić czekoladę: pokruszyć ją, włóż do żaroodpornej miski, dodaj 3 łyżki wody. Umieść miskę nad garnkiem z gorącą wodą.
Utrzyj masło, połącz z przestudzoną, ale płynną czekoladą i przesianym cukrem pudrem. Masę schłodź w lodówce (45 min)
Ze schłodzonej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz je w kakao lub drobno startej czekoladzie deserowej.
Trufle ułóż w papierowych foremkach. Przechowuj je w lodówce (ale nie dłużej niż 3 dni), wyjmując tuż przed podaniem.
Polecam robić kulki mała gałkownicą do lodów i obtoczyć w czekoladzie.