Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2295
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3341
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1391
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2136
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2295
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3341
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1391
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2136
Składniki
Czekoladę rozpuść w garnku. Masło utrzyj z 10 dag cukru na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodawaj po jednym żółtku, wlej rozpuszczoną czekoladę, zmiksuj. Mąkę przesiej do masy i wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodaj resztę cukru i wymieszaj z masą czekoladową. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
Ciasto przekrój w poprzek. Konfiturę podgrzej, posmaruj blat ciasta, przykryj drugim. polewy rozpuść. Polej nią ciasto, udekoruj startą czekoladą.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień