Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1719
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1751
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1719
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1751
Składniki
Czekoladę rozpuść w garnku. Masło utrzyj z 10 dag cukru na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodawaj po jednym żółtku, wlej rozpuszczoną czekoladę, zmiksuj. Mąkę przesiej do masy i wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodaj resztę cukru i wymieszaj z masą czekoladową. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.
Ciasto przekrój w poprzek. Konfiturę podgrzej, posmaruj blat ciasta, przykryj drugim. polewy rozpuść. Polej nią ciasto, udekoruj startą czekoladą.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień