Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowo-herbatnikowe ciasto"
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1058
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 283
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1058
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 283
Składniki
To popularne w Wielkiej Brytanii ciasto nie wymaga pieczenia i zawiera jedynie cztery : czekoladę, masło, posiekane orzechy i herbatniki. Wymieszane umieszcza się w formie i schładza. Przepis: - 175 g orzechów (orzechy laskowe, włoskie, migdały, orzeszki ziemne, pekan i macadamia), - 113 g niesolonego masła, - 115 g czekolady, - 115 g herbatników
Orzechy uprażyć w piekarniku i posiekać, herbatniki pokruszyć. Masło i czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli, dodać herbatniki i orzechy. Stygnącą masę umieścić w formie i wstawić do lodówki na kilka godzin.Źródło: INTERIA.PL
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 85
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 69