Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowy jeżyk"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15876
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15876
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodawaj kolejno po całym jajku, ucieraj dalej. Na końcu dodaj kakao (wlej też wódkę, jeśli deser jest dla dorosłych) i zapach.
Herbatniki połam na małe kawałki i wymieszaj z masą. Wyłóż na półmisek i nożem maczanym w zimnej wodzie uformuj jeżyka.
Oczy i nosek zrób z kolorowych cukierków, a kolce z połamanych paluszków.
Gotowego jeżyka wstaw do lodówki na półtorej godziny, aby stężał.
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Świat kobiety