Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowy jeżyk"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodawaj kolejno po całym jajku, ucieraj dalej. Na końcu dodaj kakao (wlej też wódkę, jeśli deser jest dla dorosłych) i zapach.
Herbatniki połam na małe kawałki i wymieszaj z masą. Wyłóż na półmisek i nożem maczanym w zimnej wodzie uformuj jeżyka.
Oczy i nosek zrób z kolorowych cukierków, a kolce z połamanych paluszków.
Gotowego jeżyka wstaw do lodówki na półtorej godziny, aby stężał.
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Świat kobiety