Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowy jeżyk"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33446
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4184
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 933
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33446
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4184
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 933
Składniki
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodawaj kolejno po całym jajku, ucieraj dalej. Na końcu dodaj kakao (wlej też wódkę, jeśli deser jest dla dorosłych) i zapach.
Herbatniki połam na małe kawałki i wymieszaj z masą. Wyłóż na półmisek i nożem maczanym w zimnej wodzie uformuj jeżyka.
Oczy i nosek zrób z kolorowych cukierków, a kolce z połamanych paluszków.
Gotowego jeżyka wstaw do lodówki na półtorej godziny, aby stężał.
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Świat kobiety