Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwona walentynka"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 577
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5395
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 122
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 80
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 577
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5395
Składniki
Masło posiekaj z cukrem. Dodaj jajko, aromat, przesianą mąkę i proszek, zagnieć. Ciasto cienko rozwałkuj, foremkami wytnij serduszka, ułóż na natłuszczonej blaszce. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ostudź.
Żelatynę namocz. Razem z glukozą rozpuść w 35 ml gorącej wody. Ostudź. Zagnieć, wsypując cukier puder (masa powinna być jak plastelina).
Dodaj barwnik. Masę cienko rozwałkuj. Wytnij ser- duszka. Ciastka po- smaruj marmoladą, ułóż masę. Ozdób lukrem.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie