Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwona walentynka"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 720
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 720
Składniki
Masło posiekaj z cukrem. Dodaj jajko, aromat, przesianą mąkę i proszek, zagnieć. Ciasto cienko rozwałkuj, foremkami wytnij serduszka, ułóż na natłuszczonej blaszce. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ostudź.
Żelatynę namocz. Razem z glukozą rozpuść w 35 ml gorącej wody. Ostudź. Zagnieć, wsypując cukier puder (masa powinna być jak plastelina).
Dodaj barwnik. Masę cienko rozwałkuj. Wytnij ser- duszka. Ciastka po- smaruj marmoladą, ułóż masę. Ozdób lukrem.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie