Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czerwona walentynka"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4430
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4430
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20811
Składniki
Masło posiekaj z cukrem. Dodaj jajko, aromat, przesianą mąkę i proszek, zagnieć. Ciasto cienko rozwałkuj, foremkami wytnij serduszka, ułóż na natłuszczonej blaszce. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ostudź.
Żelatynę namocz. Razem z glukozą rozpuść w 35 ml gorącej wody. Ostudź. Zagnieć, wsypując cukier puder (masa powinna być jak plastelina).
Dodaj barwnik. Masę cienko rozwałkuj. Wytnij ser- duszka. Ciastka po- smaruj marmoladą, ułóż masę. Ozdób lukrem.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie