Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasto składające się z 3 blatów ciasta kruchego, gotowanej masy serowej oraz masy jabłkowej. Całość polana polewą czekoladową i posypana uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj, cukier, cukier waniliowy, smalec, margarynę, jajko i żółtka. Zagnieść ciasto podziel na 3 części. Rozwałkuj każdy na jednakową wielkość blachy o wymiarach 26 x35 i upiecz 3 takie same placki. Piecz każdy około 20 minut w temperaturze 180 st.
Masa serowa Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i margaryną, dodaj biały ser, oraz pianę ubitą z białek Całość przełóż do garnka i gotuj około 5 minut często mieszając żeby się nie przypaliło. W 0,5 szklance mleka rozmieszaj budyń i wlej do masy serowej,zagotuj dodaj olejki. Gorącą masę serową wyłóż na pierwszy placek i przykryj drugim.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj masło i upraż. Wsyp suche galaretki i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Lekko przestudzone jabłka wyłóż na drugi placek i przykryj trzecim.
Czekoladę pokrusz i włóż do garnka dodaj śmietanę i podgrzej do rozpuszczenia się czekolady. Polewą czekoladową polej wierzch ciasta i posyp płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni. Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.