Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delicje trzy smaki z kremem i konfiturą"
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 133
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 66
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 167
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 133
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 66
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 167
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszaj z likierem migdałowym. Masę bezową przełóż do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki.
Wyciśnij małe rozetki na blachy wyłożone pergaminem. Ciastka susz ok. 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do temp. 80 stopni.
Z proszku budyniowego, cukru oraz mleka ugotuj gęsty budyń. Wystudź go i utrzyj z masłem na puszysty krem. Przełóż do szprycy cukierniczej
Beziki wystudź, pokrusz. Konfiturę lekko podgrzej. Pucharki napełnij ciasteczkami bezowymi, kremem wyciskanym ze szprycy oraz konfiturą.Źródło: Tina