Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delicje trzy smaki z kremem i konfiturą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 107
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 107
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszaj z likierem migdałowym. Masę bezową przełóż do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki.
Wyciśnij małe rozetki na blachy wyłożone pergaminem. Ciastka susz ok. 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do temp. 80 stopni.
Z proszku budyniowego, cukru oraz mleka ugotuj gęsty budyń. Wystudź go i utrzyj z masłem na puszysty krem. Przełóż do szprycy cukierniczej
Beziki wystudź, pokrusz. Konfiturę lekko podgrzej. Pucharki napełnij ciasteczkami bezowymi, kremem wyciskanym ze szprycy oraz konfiturą.Źródło: Tina