Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 697
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 697
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Ciasto: wybijamu żółtka i białka osobno. Białka ubijamy na pianę. Dodajemy po 1 łyżce cukru dalej ubijając. Jak cukier sie dobrze rozbija dodajemy po 1 żółtku mieszając za każdym razem po wlaniu jednego około 2 minut. Mąkę i proszek mieszamy i dodajemy po 2 łyżki do ciasta powoli mieszając.
Krem: gotujemy niecałe 2 szkalnki mleka, do reszty mleka dodajemy budynie i mieszamy. Wlewamy do mleka i mieszamy do zgęstnienie budyniu. Zdejmujemy z ognia i od razu wsypujemy 2 galaretki cytrynowe do masy budyniowej i dobrze mieszamy do ich rozpuszczenia. odkładamy w chłodne miejsce. Jak Masa budyniowa wystygnie to miksujemy margarynę i dodajemy po łyżce masy budyniowej. Gotowy krem kładziemy na wystudzonym biszkopcie i równomiernie rozsmarowywujemy. Na masie układamy delicje obok siebie (polewą do góry) i wstawiamy do lodówki. Rozpuszczamy 2 galaretki w 2,5 szkl wody i jak bedą tężały to wylewamy na delicje i wkładamy do lodówki na chwilę.