Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszamy do oglądania kolejnego odcinku z serii Tanie gotowanie. Tym razem przestawiamy Wam przepis na deser a'la Panna Cotta
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Do garnka wlewamy mleko i wodę z całości odlewamy około 2/3 szklanki płynu gotujemy dodając cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli
w kubku mieszamy 6 łyżek kaszy manny wlewamy na gotujące mleko, ciągle mieszając, uważając aby nie powstały grudki
Po zagotowaniu aby szybciej wystudzić kaszę manną wkładamy do garnka z zimną wodą (kilkukrotnie zmieniając wodę) po wystudzeniu dodajmy sok z połowy cytryny i blendujemy aż uzyskamy jednolitą konsystencje
Do miseczek wlewamy po łyżce wody w celu ułatwienia późniejszego wyjęcia deseru oraz napełniamy je kaszą manną. Do naczynia wlewamy wrzątek i wkładamy miskę. wyjmujemy deser na talerz. Podajemy z jogurtem naturalnym, sokiem malinowym i dowolnymi owocami sezonowymi , w tym przypadku z borówką.