Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy, szybki i sycący deser. Wspomnienie lata w styczniu. Dla wielbicieli bitej śmietany i leśnych owoców. Trochę kaloryczny ale cóż, raz się żyje:)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 503
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 269
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9713
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4481
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 503
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 269
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9713
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4481
Składniki
Borówki rozmrozić i zblendować z 4 łyżkami cukru pudru. Dodać serek mascarpone i dokładnie wszystko razem wymieszać. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru pudru. Na dno pucharków nałożyć krem borówkowy, na wierzch bitą śmietanę. Posypać borówkami. Podawać schłodzony.