Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser kawowo-czekoladowy w wafelku"
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12260
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12260
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody
Dół rożków, ok. 1/3, odetnij. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Precelki przełam na pół. Końce namocz w czekoladzie, przyklej do rożka, tworząc uchwyty. Ostudź.
Markizy podziel na 2 osobne ciastka, zdejmij trochę masy. Górę i dół rożka namocz w czekoladzie, umocuj na markizie. Ostudź.
Żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z zimnym mlekiem i ostudzoną żelatyną. 3-4 łyżki masy odłóż, do reszty wlej kawę, zmiksuj. Masę kawową włóż do szprycy, napełnij rożki. Wyłóż resztę białej masy, ozdób czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie