Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser zwłaszcza dla naszych milusińskich. Lody bez mleka i cukru. Pyszne i zdrowe. Banalnie proste w przygotowaniu.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1628
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 534
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 387
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1628
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 534
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 387
Składniki
Banany kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera, dodajemy miód i blendujemy na gładką masę.
Przelewamy masę do formy i wstawiamy do zamrażalnika na około 3 godziny
Przed podaniem herbatniki drobno kruszymy, wrzucamy do naczynia, w którym podajemy deser, połowę na spód, a połowę zostawiamy na wierzch. Polewamy 2 łyżkami syropu z brzoskwiń. Deser wstawiamy na chwilę do lodówki
Przygotowujemy oszuszone z syropu połówki brzoskwiń oraz płatki z migdałów
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Smarujemy czekoladą płatki migdałów robiąc „OCZY”. Pozostałą częścią czekolady dekorujemy brzoskwinie jak pszczółki. Wkładamy na chwilę do lodówki Aby czekolada szybciej zastygła. Brzoskwinie nacinamy ostrym nożem w czterech miejscach i wkładamy w nie płatki migdałowe.
Pszczółkę wkładamy na przygotowany wcześniej deser. SMACZNEGO :)