Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
RADA - Jeżeli zastąpimy mrożone maliny owocami świeżymi należy zmniejszyć podaną ilość cukru o 1/3. Smacznego!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 561
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420323
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1716
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 561
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420323
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1716
Składniki
Cytrynę umyć, otrzeć cienko skórkę. w rondelku zagotować mleko z cukrem waniliowym, skórką cytrynową oraz makiem. zmniejszyć ogień i mieszając gotować mase makową jeszcze 15 minut, po czym odstawić do przestygnięcia.
Z cytryny wycisnąć sok,. Twarożek dokładnie utrzeć cukrem (łyżkę odłożyć) oraz połową soku cytrynowego, a następnie wymięszć z masą makową.
Rozmrożone maliny (4 odłożyć) zmiksowaćz resztą cukru orazsoku cytrynowego i przetrzeć przes sito. W pucharkach rozłożyć warstwami zmiksowane maliny z masą makową. Udekorować malinami.