Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3
Dodano: 03.09.2008
Odsłon: 305
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Cytrynę umyć, otrzeć cienko skórkę. w rondelku zagotować mleko z cukrem waniliowym, skórką cytrynową oraz makiem. zmniejszyć ogień i mieszając gotować mase makową jeszcze 15 minut, po czym odstawić do przestygnięcia.
Z cytryny wycisnąć sok,. Twarożek dokładnie utrzeć cukrem (łyżkę odłożyć) oraz połową soku cytrynowego, a następnie wymięszć z masą makową.
Rozmrożone maliny (4 odłożyć) zmiksowaćz resztą cukru orazsoku cytrynowego i przetrzeć przes sito. W pucharkach rozłożyć warstwami zmiksowane maliny z masą makową. Udekorować malinami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kami 03 września 2008Zgłoś do usunięcia
dobry przepis !0 Kto głosował? | Odpowiedz