Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny , lekko kwaskowaty i odświeżający deserek. Jest prosty w przygotowaniu a składniki tanie ! ! ! ;D POLECAM!!!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3070
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3070
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki. Mandarynki przelać razem z zalewą do głębokiego naczynia (odłożyć 8 cząstek do dekoracji), zmiksować.
Do musu dodać jogurt oraz cukier i zmiksować jeszcze raz. Następnie wlać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Deser mandarynkowy rozlać do pucharków, po czym wstawić je na 2 godziny do lodówki. Podawać, gdy mus dobrze stężeje.
Pucharki z deserem udekorować cząstkami mandarynek, listkami świeżej melisy i różyczkami z bitej śmietany