Do góry

Desery Przepis na:

Deser Rafaello

Deser Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 86

Dodano:

Odsłon: 7908

Uproszczona wersja smakołyku w typie pysznego Rafaello...

Składniki

  • mleko 2 % pół litra
  • budyń śmietankowy lub waniliowy
  • petitki 3 małe paczki
  • wiórki kokosowe
  • cukier 3 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotuj budyń jak podano na opakowaniu. Dosyp wiórki kokosowe (zostawiając trochę na posypkę).
    Wystudź go.
    Na dnie keksówki ułóż petitki.
    Połóż wartwę budyniu, następnie znów ciastka, budyń (powtórzyć 2x), kończąc warstwą budyniu.
    Na wierzch posypać wiórki kokosowe oraz pokruszone ciastka petitki.
    Odstawić do lodówki by dobrze się "przegryzło". Najlepiej na całą noc :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń