Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszny , świetnie nadaję się na upalne dni
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3645
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 311
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3645
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 311
Składniki
Śmietanę chwilę ubijamy , dodajemy cukier waniliowy i śmietan-fiksy , następnie dalej ubijamy . Do ubitej śmietany dodajemy serek i chwilę jeszcze miksujemy. Schładzamy.
Truskawki miksujemy na gładki mus.
Biszkopty kroimy w małe kawałki a kiwi w drobną kostkę.
Na spód pucharków kładziemy połowę kremu z bitej śmietany , następnie układamy pokrojone biszkopty , mus z truskawek i resztę kremu. Na wierzch układamy pokrojone kiwi. Deser podawać dobrze schłodzony.