Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113043
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113043
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
2 szklanki zamrożonych truskawek przekładamy do garnka lub rondelka i podgrzewamy, aż truskawki się rozpadną. Następnie dodajemy do nich do smaku cukier i sok z cytryny, a następnie żelatynę.
Przekładamy je do szklanek lub pucharków i wstawiamy na 5 minut do zamrażalnika. Pozostałe truskawki wraz z jagodami podgrzewamy z cukrem i żelatyną, dodajemy 1- 2 łyżki śmietany.
Przekładamy do pucharków na truskawki i wstawiamy na 10 minut do zamrażalnika. Śmietanę ubijamy, dekorujemy nią deser. Maliny układamy na śmietanie.