Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29144
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2211
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29144
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2211
Składniki
2 szklanki zamrożonych truskawek przekładamy do garnka lub rondelka i podgrzewamy, aż truskawki się rozpadną. Następnie dodajemy do nich do smaku cukier i sok z cytryny, a następnie żelatynę.
Przekładamy je do szklanek lub pucharków i wstawiamy na 5 minut do zamrażalnika. Pozostałe truskawki wraz z jagodami podgrzewamy z cukrem i żelatyną, dodajemy 1- 2 łyżki śmietany.
Przekładamy do pucharków na truskawki i wstawiamy na 10 minut do zamrażalnika. Śmietanę ubijamy, dekorujemy nią deser. Maliny układamy na śmietanie.