Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30072
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9666
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2154
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4149
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 860
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30072
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9666
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2154
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4149
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 860
Składniki
2 szklanki zamrożonych truskawek przekładamy do garnka lub rondelka i podgrzewamy, aż truskawki się rozpadną. Następnie dodajemy do nich do smaku cukier i sok z cytryny, a następnie żelatynę.
Przekładamy je do szklanek lub pucharków i wstawiamy na 5 minut do zamrażalnika. Pozostałe truskawki wraz z jagodami podgrzewamy z cukrem i żelatyną, dodajemy 1- 2 łyżki śmietany.
Przekładamy do pucharków na truskawki i wstawiamy na 10 minut do zamrażalnika. Śmietanę ubijamy, dekorujemy nią deser. Maliny układamy na śmietanie.