Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 425
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1981
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3956
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3867
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 425
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1981
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3956
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3867
Składniki
2 szklanki zamrożonych truskawek przekładamy do garnka lub rondelka i podgrzewamy, aż truskawki się rozpadną. Następnie dodajemy do nich do smaku cukier i sok z cytryny, a następnie żelatynę.
Przekładamy je do szklanek lub pucharków i wstawiamy na 5 minut do zamrażalnika. Pozostałe truskawki wraz z jagodami podgrzewamy z cukrem i żelatyną, dodajemy 1- 2 łyżki śmietany.
Przekładamy do pucharków na truskawki i wstawiamy na 10 minut do zamrażalnika. Śmietanę ubijamy, dekorujemy nią deser. Maliny układamy na śmietanie.