Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe lody chałwowo-migdałowe"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Migdały bardzo drobno rozdrabniamy blenderem. Chałwę kruszymy.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dokładamy chałwę i cukier trzcinowy. Ubijamy tak długo, aż powstanie jednolita masa. Teraz dodajemy kakao, migdały, aromat migdałowy i mleko. Wszystko starannie mieszamy.
Masę przekładamy do plastikowego pojemnika, przykrywany wieczkiem i na kilka godzin lub całą noc wstawiamy do zamrażalnika. Przed porcjowaniem wyjmujemy na 5 minut lody na świeże powietrze. Dekorujemy migdałami, orzechami, miętą itp.Źródło: Rewia