Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe lody chałwowo-migdałowe"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 376
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11157
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3899
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1348
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 376
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11157
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3899
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1348
Składniki
Migdały bardzo drobno rozdrabniamy blenderem. Chałwę kruszymy.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dokładamy chałwę i cukier trzcinowy. Ubijamy tak długo, aż powstanie jednolita masa. Teraz dodajemy kakao, migdały, aromat migdałowy i mleko. Wszystko starannie mieszamy.
Masę przekładamy do plastikowego pojemnika, przykrywany wieczkiem i na kilka godzin lub całą noc wstawiamy do zamrażalnika. Przed porcjowaniem wyjmujemy na 5 minut lody na świeże powietrze. Dekorujemy migdałami, orzechami, miętą itp.Źródło: Rewia