Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe lody chałwowo-migdałowe"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Migdały bardzo drobno rozdrabniamy blenderem. Chałwę kruszymy.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dokładamy chałwę i cukier trzcinowy. Ubijamy tak długo, aż powstanie jednolita masa. Teraz dodajemy kakao, migdały, aromat migdałowy i mleko. Wszystko starannie mieszamy.
Masę przekładamy do plastikowego pojemnika, przykrywany wieczkiem i na kilka godzin lub całą noc wstawiamy do zamrażalnika. Przed porcjowaniem wyjmujemy na 5 minut lody na świeże powietrze. Dekorujemy migdałami, orzechami, miętą itp.Źródło: Rewia