Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe lody chałwowo-migdałowe"
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 35
Idealna propozycja na szybki, smaczny obiad dla zabieganych. Gnocchi to smacz...
Odsłon: 8954
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 63
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 19
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 35
Idealna propozycja na szybki, smaczny obiad dla zabieganych. Gnocchi to smacz...
Odsłon: 8954
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 63
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 19
Składniki
Migdały bardzo drobno rozdrabniamy blenderem. Chałwę kruszymy.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dokładamy chałwę i cukier trzcinowy. Ubijamy tak długo, aż powstanie jednolita masa. Teraz dodajemy kakao, migdały, aromat migdałowy i mleko. Wszystko starannie mieszamy.
Masę przekładamy do plastikowego pojemnika, przykrywany wieczkiem i na kilka godzin lub całą noc wstawiamy do zamrażalnika. Przed porcjowaniem wyjmujemy na 5 minut lody na świeże powietrze. Dekorujemy migdałami, orzechami, miętą itp.Źródło: Rewia