Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe lody z wiśniami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Rozbij jajka, oddzielając żółtka od białek. Zagotuj śmietanę i poczekaj, aż troszkę przestygnie (do ok. 80 st. C). Potem dodaj do niej żółtka, ubij i zupełnie schłódź.
Białka z drobnym cukrem ubijaj w gorącej kąpieli wodnej przez ok. 5 minut, a potem odstaw i ubij na gęstą pianę.
Osłódź twaróg cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie dodaj śmietanę z żółtkami oraz pianę z białek. Metalową formę na keks wyłóż folią spożywczą i wlej do niej część kremu.
Przełóż połową wydrylowanych wiśni i przykryj kolejną częścią kremu. Powtórz czynność jeszcze raz. Powierzchnię wygładź i poukładaj na niej biszkopty.
Krem wstaw do zamrażalnika na 5 godzin do stężenia. Przed podaniem poczekaj, aż lekko się rozmrozi. Udekoruj wiórkami i wiśniami.
Czas przygotowania: 45 minut 240 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień