Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13230
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14536
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5994
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13230
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14536
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5994
Składniki
Drozdze rozkruszyc w misce.Dodac cukier,jajka, olej,cukier waniliowy,mleko i make.NIE MIESZAC !!!! MIske przykryc sciereczka i odstawic na cztery godziny w cieple miejsce.PO tym czasie wymieszac skladniki na jednolita mase mozna dodac rodzynki.Blache posmarowac tluszczem wylozyc ciasto .Kruszonke zrobic z 50 g masla , 50 g cukru i 50g maki-wyrobic palcami posypac ciasto i piec ok 45minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni :):)
Przepis na duza blache ;) na zdjeciu drozdzak w miejszej formie z miejszej ilosci skladnikow ale czas 4h zachowany musi byc ;)