Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne do porannej herbatki jak i po południowej kawki :))
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99097
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99097
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 318
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5109
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Składniki
Do ciepłego mleka dodać pokruszone drożdże, wymieszać dodając odrobinę cukru, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Margarynę rozpuścić w wodzie, jajka ubić z cukrem. Do naczynia przesiać mąkę dodać wyrośnięte drożdże, rozpuszczoną margarynę, ubite jajka i cukier waniliowy. Dobrze wyrobić i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie przełożyć do blaszki, poukładać śliwki. Piec 60 min. w temp. 180C Zrobić z kruszonką lub posypać cukrem pudrem. Smacznego