Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne do porannej herbatki jak i po południowej kawki :))
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Do ciepłego mleka dodać pokruszone drożdże, wymieszać dodając odrobinę cukru, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Margarynę rozpuścić w wodzie, jajka ubić z cukrem. Do naczynia przesiać mąkę dodać wyrośnięte drożdże, rozpuszczoną margarynę, ubite jajka i cukier waniliowy. Dobrze wyrobić i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie przełożyć do blaszki, poukładać śliwki. Piec 60 min. w temp. 180C Zrobić z kruszonką lub posypać cukrem pudrem. Smacznego