Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowa rozeta"
Rabarbar i truskawki umyj, oczyść, pokrój na kawałki. Posyp 3 łyżkami cukru oraz 1 cukrem waniliowym. Wymieszaj, odstaw na 30 minut. W tym czasie stop 3 łyżki masła, przestudź. Mąkę wymieszaj w miseczce z solą oraz 3 łyżkami cukru i drugim cukrem waniliowym. Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru. Maślankę lekko podgrzej, wymieszaj z masłem. Wlej do mąki, dodaj drożdże, jajko, skórkę i resztę cukru. Zagnieć jednolite ciasto. Odstaw je pod przykryciem na 45 minut.
Truskawki z rabarbarem zagotuj. Masę zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Odstaw do wystudzenia. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj. Posmaruj masą truskawkowo-rabarbarową. Zwiń. Rulon pokrój na 10 plasterków. Ustaw je pionowo w tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 45 minut w temp. 175 st. Po 20 minutach pieczenia wierzch rozety posmaruj resztą masła i posyp pozostałymi 2 łyżkami cukru.
ok. 1 godziny i 30 minut. Wyrastanie ciasta ok. 45 minut. 1 porcja ok. 200 kcal.Źródło: Tina
Mięciutka i puszysta, rozpływająca się w ustach! W sam raz dla miłośników teg...
Odsłon: 2076
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 163
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 58
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 153
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 244
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 163
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 58
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 153
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 244
Składniki
Rabarbar i truskawki umyj, oczyść, pokrój na kawałki. Posyp 3 łyżkami cukru oraz 1 cukrem waniliowym. Wymieszaj, odstaw na 30 minut. W tym czasie stop 3 łyżki masła, przestudź. Mąkę wymieszaj w miseczce z solą oraz 3 łyżkami cukru i drugim cukrem waniliowym. Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru. Maślankę lekko podgrzej, wymieszaj z masłem. Wlej do mąki, dodaj drożdże, jajko, skórkę i resztę cukru. Zagnieć jednolite ciasto. Odstaw je pod przykryciem na 45 minut.
Truskawki z rabarbarem zagotuj. Masę zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Odstaw do wystudzenia. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj. Posmaruj masą truskawkowo-rabarbarową. Zwiń. Rulon pokrój na 10 plasterków. Ustaw je pionowo w tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 45 minut w temp. 175 st. Po 20 minutach pieczenia wierzch rozety posmaruj resztą masła i posyp pozostałymi 2 łyżkami cukru.
ok. 1 godziny i 30 minut. Wyrastanie ciasta ok. 45 minut. 1 porcja ok. 200 kcal.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 163
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 244