Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowa szarlotka"
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 145
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 51
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 43
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 145
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 51
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 43
Składniki
Drożdże rozkruszyć, dodać łyżkę cukru, mleka, odstawić do podwojenia objętości. Do tak przygotowanego drożdżowego rozczynu dodać jajka, masło, cukier oraz mąkę, wymieszać i ponownie odstawić do podwojenia objętości.
Ciasto (powinno być gęste, ale nie odchodzić od dłoni) przełożyć do podłużnej albo okrągłej blachy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Na wierzchu ciasta rozłożyć cienkie plasterki jabłek (mogą być w skórce), przed pieczeniem posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Drożdżową szarlotkę piec nie dłużej niż 40 minut w temp. ok.180°C. Podawać wystudzoną. Smacznego!
<strong>: ok. 65 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 19
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 17