Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowa szarlotka"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Drożdże rozkruszyć, dodać łyżkę cukru, mleka, odstawić do podwojenia objętości. Do tak przygotowanego drożdżowego rozczynu dodać jajka, masło, cukier oraz mąkę, wymieszać i ponownie odstawić do podwojenia objętości.
Ciasto (powinno być gęste, ale nie odchodzić od dłoni) przełożyć do podłużnej albo okrągłej blachy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Na wierzchu ciasta rozłożyć cienkie plasterki jabłek (mogą być w skórce), przed pieczeniem posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Drożdżową szarlotkę piec nie dłużej niż 40 minut w temp. ok.180°C. Podawać wystudzoną. Smacznego!
<strong>: ok. 65 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium