Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowa szarlotka"
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 146
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 417
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10446
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1426
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 146
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 417
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10446
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1426
Składniki
Drożdże rozkruszyć, dodać łyżkę cukru, mleka, odstawić do podwojenia objętości. Do tak przygotowanego drożdżowego rozczynu dodać jajka, masło, cukier oraz mąkę, wymieszać i ponownie odstawić do podwojenia objętości.
Ciasto (powinno być gęste, ale nie odchodzić od dłoni) przełożyć do podłużnej albo okrągłej blachy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Na wierzchu ciasta rozłożyć cienkie plasterki jabłek (mogą być w skórce), przed pieczeniem posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Drożdżową szarlotkę piec nie dłużej niż 40 minut w temp. ok.180°C. Podawać wystudzoną. Smacznego!
<strong>: ok. 65 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium