Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda kobietka jest zabiegana, zapracowana i zawsze nam czasu brakuje. Co powiecie na ciasto które się "samo zrobi"? My musimy mieć tylko chwilkę,żeby je upiec. Przepyszne drożdżowe rogaliki. Mniam
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1022
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 139
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4206
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1022
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 139
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4206
Składniki
Pamiętajmy, kolejność składników podanych jest obowiązkowa w robieniu rogalików.!! Do miski wkładamy w/w składniki w kolejności podanej, drożdże kruszymy oczywiście. 1 drożdże 2cukier i cukier waniliowy 3 jaja 4mleko 5olej 6mąka. Miseczkę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 4h. W tym czasie mamy czas na inne sprawy :-)
Po upływie czasu zauważymy iz super nam wyrosło "coś" hihi ,bierzemy drewnianą!!!!! łyżkę i mieszamy dokładnie wszystkie składniki . I oto mamy przyszłe rogaliczki. Ciasto jest delikatne i drożdże nadal nam rosną. Bierzemy się za wałkowanie i wykrawanie, najprościej w okręgu jak na fotce, nakładamy według uznania, marmolada, nutella ,serek. Wykonane rogaliczki smarujemy roztrzepanym białkiem. Pieczemy około 15-20 ninut zerkajcie -na złoty kolor w temperaturze 180 stopni, smacznego:-)