Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowiec wiśniowy z kruszonką"
Pyszne, latwe do wykoniania ciasto- w sam raz do popoludniowej kawy :) Nie je...
Odsłon: 20707
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 113
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 164
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 113
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 164
Składniki
Drożdże rozetrzyj z 1 czubatą łyżką cukru. Wymieszaj z mlekiem oraz 4–5 łyżkami mąki. Zaczyn przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
W garnku stop 1/2 kostki masła i przestudź je. Do dużej miski przesiej resztę mąki. Dodaj pozostały cukier, żółtka i cukier waniliowy. Wlej wyrośnięty zaczyn.
Następnie wyrabiaj, powoli dolewając stopione masło. Kiedy ciasto zacznie odstawać od ręki, przykryj je ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Zagnieć na kruszonkę. Włóż ją do lodówki.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Wylep nim spód blachy wyłożonej pergaminem. Posyp wiśniami i kruszonką. Piecz 45 minut w 174 st.
<strong>Jedna porcja zawiera: 280 kcal.</strong>Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 78285
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59722