Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowiec wiśniowy z kruszonką"
Drożdże rozetrzyj z 1 czubatą łyżką cukru. Wymieszaj z mlekiem oraz 4–5 łyżkami mąki. Zaczyn przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
W garnku stop 1/2 kostki masła i przestudź je. Do dużej miski przesiej resztę mąki. Dodaj pozostały cukier, żółtka i cukier waniliowy. Wlej wyrośnięty zaczyn.
Następnie wyrabiaj, powoli dolewając stopione masło. Kiedy ciasto zacznie odstawać od ręki, przykryj je ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Zagnieć na kruszonkę. Włóż ją do lodówki.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Wylep nim spód blachy wyłożonej pergaminem. Posyp wiśniami i kruszonką. Piecz 45 minut w 174 st.
<strong>Jedna porcja zawiera: 280 kcal.</strong>Źródło: Tina
Domowy kisiel wiśniowy to jeden z tych deserów, który przygotowuje o każdej p...
Odsłon: 1239
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 24
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 23
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 51
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 47
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 24
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 23
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 51
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 47
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 60
Składniki
Drożdże rozetrzyj z 1 czubatą łyżką cukru. Wymieszaj z mlekiem oraz 4–5 łyżkami mąki. Zaczyn przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
W garnku stop 1/2 kostki masła i przestudź je. Do dużej miski przesiej resztę mąki. Dodaj pozostały cukier, żółtka i cukier waniliowy. Wlej wyrośnięty zaczyn.
Następnie wyrabiaj, powoli dolewając stopione masło. Kiedy ciasto zacznie odstawać od ręki, przykryj je ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Zagnieć na kruszonkę. Włóż ją do lodówki.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Wylep nim spód blachy wyłożonej pergaminem. Posyp wiśniami i kruszonką. Piecz 45 minut w 174 st.
<strong>Jedna porcja zawiera: 280 kcal.</strong>Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 267
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 510