Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowiec wiśniowy z kruszonką"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 346
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 346
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Drożdże rozetrzyj z 1 czubatą łyżką cukru. Wymieszaj z mlekiem oraz 4–5 łyżkami mąki. Zaczyn przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
W garnku stop 1/2 kostki masła i przestudź je. Do dużej miski przesiej resztę mąki. Dodaj pozostały cukier, żółtka i cukier waniliowy. Wlej wyrośnięty zaczyn.
Następnie wyrabiaj, powoli dolewając stopione masło. Kiedy ciasto zacznie odstawać od ręki, przykryj je ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Zagnieć na kruszonkę. Włóż ją do lodówki.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Wylep nim spód blachy wyłożonej pergaminem. Posyp wiśniami i kruszonką. Piecz 45 minut w 174 st.
<strong>Jedna porcja zawiera: 280 kcal.</strong>Źródło: Tina