Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżówka z jabłkami"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1143
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 294
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 246
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1143
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 294
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 246
Składniki
Przygotuj ciasto. Mleko lekko podgrzej. Do miseczki wsyp mąkę i cukier. Dodaj drożdże, mleko, jajka i miękkie masło. Zagniataj, aż ciasto zacznie odstawać od rąk. Uformuj z niego kulę, przykryj i odstaw na godzinę.
Jabłka umyj, obierz, pokrój na cząstki. Wytnij gniazda nasienne. Miąższ jabłek natychmiast skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Z połowy uformuj grubsze wałeczki.
Resztę ciasta rozwałkuj. Ułóż w formie. Rozłóż jabłka. Przykryj kratką z wałeczków. Posmaruj jajkiem. Piecz 40 min w temp. 185 st.Źródło: Tina