Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżówka z migdałową kruszonką"
Pyszna drożdżówka z przepisu mojej babci. Dobra na każdą okazję, a do tego ci...
Odsłon: 9547
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 5327
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 239
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 291
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1774
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 5327
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 239
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 291
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1774
Składniki
Do garnka wlej mleko, dodaj 1/2 kostki masła. Podgrzewaj, aż się rozpuści, przestudź. Do miseczki wsyp 3 szklanki mąki, drożdże oraz 1/3 szklanki cukru. Wbij jajka.
Powoli dolewając mleko z masłem, zagnieć ciasto. Kiedy zacznie odstawać od ścianek miseczki, przykryj je i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Blachę posmaruj tłuszczem, lekko oprósz mąką. Rabarbar oczyść, opłucz, potnij na kawałeczki. Pozostałą mąkę wymieszaj z migdałami, resztą cukru i cukrem waniliowym. Dodaj pozostałe masło. Zagnieć kruszonkę.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj. Plackiem wylep spód przygotowanej blachy. Na cieście rozłóż rabarbar. Wierzch posyp kruszonką. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz 40–45 minut.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Desery
Tanie ciasto z rabarbarem
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 9
Murzynek z truskawkami
Upieczemy ciasto bardzo popularne, czyli murzynka, ale dodamy do niego truska...
Odsłon: 31