Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki które zawsze się udają. Są przepyszne, mięciutkie, pyszne!
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 249
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22490
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 255
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 249
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22490
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 255
Składniki
Kostkę drożdży posypać cukrem by się rozpuściły. Przesianą mąkę wsypujemy na stolnicę, dodajemy miękkie masło, jaja, cukier, cukier waniliowy, śmietanę oraz rozpuszczone drożdże. Zagniatamy ciasto, posypujemy je lekko mąką, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na pół godziny. Dzielimy ciasto na cztery równe części. Rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy po całości makiem, zwijamy jak roladę, kroimy na równe kawałki. Każdy kawałek przez środek przyciskamy troszonkiem z łyżki drewnianej by uformować bułeczkę. Każdą bułkę można posmarować roztrzepanym jajem, posypać kruszonką, lub po upieczeniu polukrować. Ja osobiście nie lukruję, by nie przesadzać z ilością cukru. Piec 250min w 180-ciu stopniach.