Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżówki z orzechami"
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 162
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 353
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10851
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 162
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 353
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10851
Składniki
Przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie wymieszaj z resztą składników ciasta. Odstaw, by wyrosło.
Podziel ciasto na 12 części. Rozwałkuj je na prostokąty. Na każdym połóż trochę marmolady, posyp wiórkami. Zwiń jak naleśnik, końce podwiń. Natnij je na końcach, posmaruj jajkiem, posyp orzechami. Upiecz.Źródło: Bella Relaks