Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z powidłami i jabłkami"
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19312
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1055
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 774
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19312
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1055
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 774
Składniki
Z podanych składników wyrób drożdżowe ciasto. Wyrośnięte, podziel na 10 części. Każdą rozwałkuj na kształt koła (14-16 cm).
Ułóż je na blaszce do pieczenia. Wzdłuż brzegu połóż powidła. Brzeg każdego placuszka zwiń do środka. W dołku ułóż pokrojone jabłka, posyp cynamonem, cukrem. Wierzch posmaruj białkiem, posyp cukrem. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Porcje 10. Przygot. 80 min. Cena 1,10 zł. Kalorie 221 kcal.
<strong>Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic</strong>Źródło: Bella Relaks