Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z powidłami i jabłkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Z podanych składników wyrób drożdżowe ciasto. Wyrośnięte, podziel na 10 części. Każdą rozwałkuj na kształt koła (14-16 cm).
Ułóż je na blaszce do pieczenia. Wzdłuż brzegu połóż powidła. Brzeg każdego placuszka zwiń do środka. W dołku ułóż pokrojone jabłka, posyp cynamonem, cukrem. Wierzch posmaruj białkiem, posyp cukrem. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Porcje 10. Przygot. 80 min. Cena 1,10 zł. Kalorie 221 kcal.
<strong>Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic</strong>Źródło: Bella Relaks