Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z powidłami i jabłkami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8047
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1661
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8047
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1661
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Składniki
Z podanych składników wyrób drożdżowe ciasto. Wyrośnięte, podziel na 10 części. Każdą rozwałkuj na kształt koła (14-16 cm).
Ułóż je na blaszce do pieczenia. Wzdłuż brzegu połóż powidła. Brzeg każdego placuszka zwiń do środka. W dołku ułóż pokrojone jabłka, posyp cynamonem, cukrem. Wierzch posmaruj białkiem, posyp cukrem. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Porcje 10. Przygot. 80 min. Cena 1,10 zł. Kalorie 221 kcal.
<strong>Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic</strong>Źródło: Bella Relaks