Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki z powidłami i jabłkami"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8905
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21851
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 517
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8905
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21851
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 517
Składniki
Z podanych składników wyrób drożdżowe ciasto. Wyrośnięte, podziel na 10 części. Każdą rozwałkuj na kształt koła (14-16 cm).
Ułóż je na blaszce do pieczenia. Wzdłuż brzegu połóż powidła. Brzeg każdego placuszka zwiń do środka. W dołku ułóż pokrojone jabłka, posyp cynamonem, cukrem. Wierzch posmaruj białkiem, posyp cukrem. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Porcje 10. Przygot. 80 min. Cena 1,10 zł. Kalorie 221 kcal.
<strong>Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic</strong>Źródło: Bella Relaks