Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dwukolorowa babeczka"
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1185
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8759
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3144
Polecam.
Odsłon: 1947
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1185
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8759
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3144
Polecam.
Odsłon: 1947
Składniki
Truskawki opłucz, oczyść z szypułek, wrzuć do miksera i zmiksuj. Zagotuj je w garnku, zdejmij z ognia, dodaj galaretki w proszku i cukier puder, jeśli masa jest za kwaśna. Wymieszaj, ostudź.
Masło rozpuść. Czekoladę posiekaj, dodaj do masła, wymieszaj, aż się rozpuści. Jajka umyj i wbij do makutry. Dodaj cukier, ucieraj, aż masa zrobi się jasnożółta.
Dodaj przesianą mąkę, kakao, utrzyj. Na koniec oddaj masło rozpuszczone z czekoladą. Wymieszaj.
Ceramiczne naczynia do sufletów posmaruj lekko masłem. Nakładaj porcje ciasta do połowy foremek, piecz 35 minut w 180°C. Wyjmij, wystudź.
Tężejący mus wylej na schłodzone ciasto, wstaw do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem udekoruj świeżymi truskawkami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień