Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste wykonanie a do tego bardzo smaczne
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Składniki
margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym żółtku następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pianę z białek.
ciasto dzielimy na połowę jedną część jasną wylewamy na blachę do drugiej dodajemy kakao i wylewamy na jasne ciasto na wierzch układamy jabłka pokrojone w kostkę całość pieczemy 45 min w temp.180 stopni.Po wystudzeniu ciasta robimy krem.gotujemy budyń waniliowy wg. przepisu na opakowaniu ,po wystygnięciu dodajemy 3/4 szkl. cukru i 1 masło roślinne to ucieramy i wykładamy na ciasto na wierzch robimy polewę.