Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste wykonanie a do tego bardzo smaczne
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 570
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2853
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 309
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 570
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2853
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 309
Składniki
margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym żółtku następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pianę z białek.
ciasto dzielimy na połowę jedną część jasną wylewamy na blachę do drugiej dodajemy kakao i wylewamy na jasne ciasto na wierzch układamy jabłka pokrojone w kostkę całość pieczemy 45 min w temp.180 stopni.Po wystudzeniu ciasta robimy krem.gotujemy budyń waniliowy wg. przepisu na opakowaniu ,po wystygnięciu dodajemy 3/4 szkl. cukru i 1 masło roślinne to ucieramy i wykładamy na ciasto na wierzch robimy polewę.