Do góry

Desery Przepis na:

Faszerowany karp

Faszerowany karp

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Faszerowany karp"

Składniki

  • 1 kg filetów z karpia (bez ości i skóry)
  • 2 i 1/2 litra bulionu warzywnego lub wody
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1 garść chałki (lub 2 łyżki bułki tartej) namoczonej w mleku i odciśniętej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 garść rodzynek
  • 3–4 listki laurowe
  • 5–6 ziaren ziela angielskiego
  • szczypta cukru
  • sól
  • biały lub czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Filety 2–3 razy zmiel z cebulą, czosnkiem i chałką. Dodaj sól, pieprz, sok z cytryny, cukier i śmietanę. Dołóż jajka i rodzynki. Wymieszaj. Masę podziel na dwie części. Każdą zawiń w gazę, formując rulon. Zwiąż końce.

  2. W podłużnym garnku zagotuj bulion lub posoloną wodę. Dodaj pieprz, listki laurowe i ziele angielskie. Włóż rulony, tak by były zanurzone. Gotuj ok. godziny. Wyjmij. Gdy przestygną, delikatnie odwiń z gazy. Zimną rybę pokrój w plasterki. Polej sosem majonezowym.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Faszerowany karp

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń