Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 319
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32698
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 270
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 319
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32698
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 270
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Filety 2–3 razy zmiel z cebulą, czosnkiem i chałką. Dodaj sól, pieprz, sok z cytryny, cukier i śmietanę. Dołóż jajka i rodzynki. Wymieszaj. Masę podziel na dwie części. Każdą zawiń w gazę, formując rulon. Zwiąż końce.
W podłużnym garnku zagotuj bulion lub posoloną wodę. Dodaj pieprz, listki laurowe i ziele angielskie. Włóż rulony, tak by były zanurzone. Gotuj ok. godziny. Wyjmij. Gdy przestygną, delikatnie odwiń z gazy. Zimną rybę pokrój w plasterki. Polej sosem majonezowym.Źródło: Naj