Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 270
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3631
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 270
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3631
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Filety 2–3 razy zmiel z cebulą, czosnkiem i chałką. Dodaj sól, pieprz, sok z cytryny, cukier i śmietanę. Dołóż jajka i rodzynki. Wymieszaj. Masę podziel na dwie części. Każdą zawiń w gazę, formując rulon. Zwiąż końce.
W podłużnym garnku zagotuj bulion lub posoloną wodę. Dodaj pieprz, listki laurowe i ziele angielskie. Włóż rulony, tak by były zanurzone. Gotuj ok. godziny. Wyjmij. Gdy przestygną, delikatnie odwiń z gazy. Zimną rybę pokrój w plasterki. Polej sosem majonezowym.Źródło: Naj