Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5
Dodano: 03.03.2019
Odsłon: 3448
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Mąkę zmieszać że śmietana, dodać żółtka, sól, spirytus, proszek. Wszystkie składniki wymieszać, wyrobić na jednolitą masę.
Ciasto ma mieć gęstość ciasta 'kluskowego'. Ciasto walkowac partiami dosyć cienko, starając się jak najmniej podsypywac maka.
Kroic nożem paski szer 3 cm, dł 15 cm. Każdy pasek przekroic w środku wzdłuż na 5 cm i przewinac.
Smażyć faworki w dobrze rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na jasno złoty kolor, przewracajac widelcem. Wyjąć, osączyć na papierze, przełożyć na talerz, oprószyć cukrem pudrem z cukrem waniliowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 03 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Pycha:)0 Kto głosował? | Odpowiedz