Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na tłusty czwartek i nie tylko, bardzo smaczne i łatwe w wykonaniu
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1135
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5786
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1135
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5786
Składniki
Do mąki dodać żółtka, śmietanę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, spirytus. Wymieszać wszystkie składniki, a następnie zagnieść dokładnie ciasto.Gdy mamy już gotowe ciasto wałkujemy na grubość ok. 4mm i wycinamy faworki. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!