Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu rozpływają się w ustach pyszne chrupiące.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1220
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 421
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1298
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1220
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 421
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1298
Składniki
z mąki , żółtek i śmietanyzagniatamy ciasto. Dodajemy spirytus. Dokładnie wyrabiamy i ubijamy wałkiem ok. 15 minut. wtedy bedzie pulchne ciasto.
wałkujemy na cienki placek i wykrawamy faworki. Tłuszcz rozgrzewamy i smażymy na złoty kolor. Po wystudzeniu posypujemy pudrem.