Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu rozpływają się w ustach pyszne chrupiące.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12561
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12561
Składniki
z mąki , żółtek i śmietanyzagniatamy ciasto. Dodajemy spirytus. Dokładnie wyrabiamy i ubijamy wałkiem ok. 15 minut. wtedy bedzie pulchne ciasto.
wałkujemy na cienki placek i wykrawamy faworki. Tłuszcz rozgrzewamy i smażymy na złoty kolor. Po wystudzeniu posypujemy pudrem.