Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fileciki rybne na kapuście"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Filety włóż na noc do lodówki, żeby się rozmroziły. Osusz je i skrop sokiem z cytryny. Odłóż na 1 godz.
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, posiekaj i wymieszaj z winem. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę obierz, pokrój w talarki i wrzuć na rozgrzane masło. Po minucie dodaj kapustę, jabłka i przyprawy. Wlej 3/4 szklanki wody i duś pod przykryciem 30 min. Wsyp kapary.
Mąkę wymieszaj z kminkiem i majerankiem. Ryby przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką. Usmaż na rozgrzanym oleju. Kawałki ryby podaj na porcji kapusty. Udekoruj np. paseczkami pieczonej papryki.
Inna panierka
Rybę przed smażeniem obtocz w mące kukurydzianej wymieszanej ze szczyptą chili, kurkumy i mielonego imbiru.Źródło: Naj