Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuska terrina"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 335
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1750
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 335
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1750
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
Owoce dokładnie umyj i osusz. Większe truskawki podziel na pół. Śmietankę ubij na sztywno, dodając do niej cukier puder. Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw na 5 minut, a następnie rozpuść, lekko podgrzewając. Dodaj sok z cytryny, śmietankę i owoce. Masę wlej do foremki wyłożonej folią aluminiową. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy, mocno schłodzony deser delikatnie przyprósz cukrem pudrem i posyp garścią prażonych płatków migdałowych.
<strong>Czas przygotowania: 40 min Ilość kalorii na 1 porcję: 340 Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax