Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuska terrina"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1564
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 102
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 70
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1564
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 102
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 70
Składniki
Owoce dokładnie umyj i osusz. Większe truskawki podziel na pół. Śmietankę ubij na sztywno, dodając do niej cukier puder. Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw na 5 minut, a następnie rozpuść, lekko podgrzewając. Dodaj sok z cytryny, śmietankę i owoce. Masę wlej do foremki wyłożonej folią aluminiową. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy, mocno schłodzony deser delikatnie przyprósz cukrem pudrem i posyp garścią prażonych płatków migdałowych.
<strong>Czas przygotowania: 40 min Ilość kalorii na 1 porcję: 340 Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax