Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuska terrina"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Owoce dokładnie umyj i osusz. Większe truskawki podziel na pół. Śmietankę ubij na sztywno, dodając do niej cukier puder. Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw na 5 minut, a następnie rozpuść, lekko podgrzewając. Dodaj sok z cytryny, śmietankę i owoce. Masę wlej do foremki wyłożonej folią aluminiową. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy, mocno schłodzony deser delikatnie przyprósz cukrem pudrem i posyp garścią prażonych płatków migdałowych.
<strong>Czas przygotowania: 40 min Ilość kalorii na 1 porcję: 340 Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax