Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuska terrina"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 996
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 996
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Owoce dokładnie umyj i osusz. Większe truskawki podziel na pół. Śmietankę ubij na sztywno, dodając do niej cukier puder. Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw na 5 minut, a następnie rozpuść, lekko podgrzewając. Dodaj sok z cytryny, śmietankę i owoce. Masę wlej do foremki wyłożonej folią aluminiową. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy, mocno schłodzony deser delikatnie przyprósz cukrem pudrem i posyp garścią prażonych płatków migdałowych.
<strong>Czas przygotowania: 40 min Ilość kalorii na 1 porcję: 340 Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax