Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuska terrina"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2728
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421839
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2169
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2728
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421839
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2169
Składniki
Owoce dokładnie umyj i osusz. Większe truskawki podziel na pół. Śmietankę ubij na sztywno, dodając do niej cukier puder. Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw na 5 minut, a następnie rozpuść, lekko podgrzewając. Dodaj sok z cytryny, śmietankę i owoce. Masę wlej do foremki wyłożonej folią aluminiową. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy, mocno schłodzony deser delikatnie przyprósz cukrem pudrem i posyp garścią prażonych płatków migdałowych.
<strong>Czas przygotowania: 40 min Ilość kalorii na 1 porcję: 340 Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax