Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka na biszkoptach"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 345
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 345
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Galaretkę cytrynową i ametystową rozpuść oddziel nie w półtora szklanki gorącej wody, rubinową w szklance gorącej wody. Ostudź.
Owoce umyj, osusz, ew. pokrój na kawałki. Ułóż w lekko natłuszczonej misce (możesz ją natłuścić ręcznikiem papierowym nasączonym łyżką oleju), zalej galaretką cytrynową. Wstaw do lodówki do stężenia.
Do galaretki rubinowej wlej mleko, dokładnie wymieszaj, wylej na zastygniętą galaretkę cytrynową. Wstaw do lodówki.
Gdy masa lekko stężeje, wylej na nią tężejącą galaretkę ametystową, ułóż biszkopty (lekko wetknij je w galaretkę), wstaw do lodówki.
Kiedy stężeje, wyjmij i odwróć. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Udekoruj deser.
<strong>Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie