Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka na biszkoptach"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Składniki
Galaretkę cytrynową i ametystową rozpuść oddziel nie w półtora szklanki gorącej wody, rubinową w szklance gorącej wody. Ostudź.
Owoce umyj, osusz, ew. pokrój na kawałki. Ułóż w lekko natłuszczonej misce (możesz ją natłuścić ręcznikiem papierowym nasączonym łyżką oleju), zalej galaretką cytrynową. Wstaw do lodówki do stężenia.
Do galaretki rubinowej wlej mleko, dokładnie wymieszaj, wylej na zastygniętą galaretkę cytrynową. Wstaw do lodówki.
Gdy masa lekko stężeje, wylej na nią tężejącą galaretkę ametystową, ułóż biszkopty (lekko wetknij je w galaretkę), wstaw do lodówki.
Kiedy stężeje, wyjmij i odwróć. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Udekoruj deser.
<strong>Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie