Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka na biszkoptach"
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231730
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4945
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36276
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231730
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4945
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36276
        
        Składniki
Galaretkę cytrynową i ametystową rozpuść oddziel nie w półtora szklanki gorącej wody, rubinową w szklance gorącej wody. Ostudź.
Owoce umyj, osusz, ew. pokrój na kawałki. Ułóż w lekko natłuszczonej misce (możesz ją natłuścić ręcznikiem papierowym nasączonym łyżką oleju), zalej galaretką cytrynową. Wstaw do lodówki do stężenia.
Do galaretki rubinowej wlej mleko, dokładnie wymieszaj, wylej na zastygniętą galaretkę cytrynową. Wstaw do lodówki.
Gdy masa lekko stężeje, wylej na nią tężejącą galaretkę ametystową, ułóż biszkopty (lekko wetknij je w galaretkę), wstaw do lodówki.
Kiedy stężeje, wyjmij i odwróć. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Udekoruj deser.
<strong>Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie