Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka na maślance z cytrynową nutką"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1968
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2665
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1968
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2665
Składniki
Porzeczki przebierz, opłucz, osusz. Kilka odłóż do dekoracji, a resztę poodrywaj od gałązek.
Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw na kilka minut, aby spęczniała. Następnie rozpuść ją, podgrzewając. Maślankę przelej do miseczki. Roztrzep widelcem razem z cukrem oraz sokiem i skórką cytrynową. Ostrożnie połącz z żelatyną i wstaw na ok. 10 minut do lodówki. Kiedy galaretka zacznie tężeć, dodaj do niej porzeczki. Całość dobrze wymieszaj i rozlej do szklaneczek.
Deser wstaw do lodówki, by stężał. Przed podaniem udekoruj go odłożonymi gałązkami porzeczek waflami oraz miętą.
20 min; Porcja: 230 kcal; Cena porcji: 2,60 zł.Źródło: Naj