Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka na maślance z cytrynową nutką"
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 1875
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 899
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 379
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 1875
Jeśli szukasz prostego, a zarazem eleganckiego pomysłu na przekąskę, te krake...
Odsłon: 899
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 379
Składniki
Porzeczki przebierz, opłucz, osusz. Kilka odłóż do dekoracji, a resztę poodrywaj od gałązek.
Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw na kilka minut, aby spęczniała. Następnie rozpuść ją, podgrzewając. Maślankę przelej do miseczki. Roztrzep widelcem razem z cukrem oraz sokiem i skórką cytrynową. Ostrożnie połącz z żelatyną i wstaw na ok. 10 minut do lodówki. Kiedy galaretka zacznie tężeć, dodaj do niej porzeczki. Całość dobrze wymieszaj i rozlej do szklaneczek.
Deser wstaw do lodówki, by stężał. Przed podaniem udekoruj go odłożonymi gałązkami porzeczek waflami oraz miętą.
20 min; Porcja: 230 kcal; Cena porcji: 2,60 zł.Źródło: Naj