Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka na maślance z cytrynową nutką"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1832
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 222
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6318
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1832
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 222
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6318
Składniki
Porzeczki przebierz, opłucz, osusz. Kilka odłóż do dekoracji, a resztę poodrywaj od gałązek.
Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw na kilka minut, aby spęczniała. Następnie rozpuść ją, podgrzewając. Maślankę przelej do miseczki. Roztrzep widelcem razem z cukrem oraz sokiem i skórką cytrynową. Ostrożnie połącz z żelatyną i wstaw na ok. 10 minut do lodówki. Kiedy galaretka zacznie tężeć, dodaj do niej porzeczki. Całość dobrze wymieszaj i rozlej do szklaneczek.
Deser wstaw do lodówki, by stężał. Przed podaniem udekoruj go odłożonymi gałązkami porzeczek waflami oraz miętą.
20 min; Porcja: 230 kcal; Cena porcji: 2,60 zł.Źródło: Naj