Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka prosecco z malinami"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 963
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 250
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37387
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 437
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 963
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 250
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37387
Składniki
Żelatynę mocz w zimnej wodzie przez ok. 10 minut. Wstaw do kąpieli wodnej i mieszaj tak długo, aż się całkowicie rozpuści i nie będzie grudek.
Maliny umyj i osusz. Wino musujące przelej do miski, dodaj rozpuszczoną żelatynę i delikatnie wymieszaj. Do każdego kieliszka do szampana (lub wina) wrzuć ok. 5 malin i napełnij kieliszki prosecco z żelatyną. Kieliszki wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
Mikserem ubij śmietanę, aż będzie sztywna i gładka. Galaretkę z prosecco udekoruj bitą śmietaną.
Czas przygotowania: 20 min (bez chłodzenia) 110 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień