Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka prosecco z malinami"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 196
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 196
Składniki
Żelatynę mocz w zimnej wodzie przez ok. 10 minut. Wstaw do kąpieli wodnej i mieszaj tak długo, aż się całkowicie rozpuści i nie będzie grudek.
Maliny umyj i osusz. Wino musujące przelej do miski, dodaj rozpuszczoną żelatynę i delikatnie wymieszaj. Do każdego kieliszka do szampana (lub wina) wrzuć ok. 5 malin i napełnij kieliszki prosecco z żelatyną. Kieliszki wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
Mikserem ubij śmietanę, aż będzie sztywna i gładka. Galaretkę z prosecco udekoruj bitą śmietaną.
Czas przygotowania: 20 min (bez chłodzenia) 110 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień