Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka prosecco z malinami"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Żelatynę mocz w zimnej wodzie przez ok. 10 minut. Wstaw do kąpieli wodnej i mieszaj tak długo, aż się całkowicie rozpuści i nie będzie grudek.
Maliny umyj i osusz. Wino musujące przelej do miski, dodaj rozpuszczoną żelatynę i delikatnie wymieszaj. Do każdego kieliszka do szampana (lub wina) wrzuć ok. 5 malin i napełnij kieliszki prosecco z żelatyną. Kieliszki wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
Mikserem ubij śmietanę, aż będzie sztywna i gładka. Galaretkę z prosecco udekoruj bitą śmietaną.
Czas przygotowania: 20 min (bez chłodzenia) 110 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień