Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka prosecco z malinami"
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 26
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 125
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 62
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 26
Dzisiaj Pinsa po raz drugi, ale całkowicie i inny smak. Ser pleśniowy plus do...
Odsłon: 125
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 62
Składniki
Żelatynę mocz w zimnej wodzie przez ok. 10 minut. Wstaw do kąpieli wodnej i mieszaj tak długo, aż się całkowicie rozpuści i nie będzie grudek.
Maliny umyj i osusz. Wino musujące przelej do miski, dodaj rozpuszczoną żelatynę i delikatnie wymieszaj. Do każdego kieliszka do szampana (lub wina) wrzuć ok. 5 malin i napełnij kieliszki prosecco z żelatyną. Kieliszki wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
Mikserem ubij śmietanę, aż będzie sztywna i gładka. Galaretkę z prosecco udekoruj bitą śmietaną.
Czas przygotowania: 20 min (bez chłodzenia) 110 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Desery
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Wielkanocna tarta czekoladowo ciasteczkowa
Desery
Sernik czekoladowy z masłem orzechowym
Bezowy deserek ze śmietaną i galaretką.
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 74
Drożdżowa baba wielkanocna z nutą pomarańczy
Wielkanocna baba drożdżowa w smaku wyjątkowa, bo z sokiem z pomarańczy i świe...
Odsłon: 189