Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 140 stopni Celsjusza i przygotować dwie blachy do wyłożone papierem do pieczenia. Wymieszać mielone migdały (lub mąkę migdałową) z proszkiem do pieczenia w misce.
W osobnej misce ubić białko jajka mikserem elektrycznym aż do momentu aż białko się podniesie. Następnie dosypywać cukier i miksować przez 5 minut. Po zakończeniu miksowania dodać wcześniej przygotowane zmielone migdały (lub mąkę migdałową) z proszkiem do pieczenia, olejek migdałowy oraz roztopione masło i delikatnie wymieszać.
Z otrzymanej masy uformować ciasteczka o średnicy około 2 cm (najlepiej użyć łyżeczki do herbaty). Ciasteczka układać w odległości około 5 cm (muszą mieć miejsce żeby ładnie wyrosnąć). Piec 25 minut dopóki nie nabiorą złocistego koloru. Przed zdjęciem gotowych ciasteczek należy je wystudzić (wystarczy 5 minut) żeby nie przywierały do papieru i łatwo odchodziły.