Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10112
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10112
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 140 stopni Celsjusza i przygotować dwie blachy do wyłożone papierem do pieczenia. Wymieszać mielone migdały (lub mąkę migdałową) z proszkiem do pieczenia w misce.
W osobnej misce ubić białko jajka mikserem elektrycznym aż do momentu aż białko się podniesie. Następnie dosypywać cukier i miksować przez 5 minut. Po zakończeniu miksowania dodać wcześniej przygotowane zmielone migdały (lub mąkę migdałową) z proszkiem do pieczenia, olejek migdałowy oraz roztopione masło i delikatnie wymieszać.
Z otrzymanej masy uformować ciasteczka o średnicy około 2 cm (najlepiej użyć łyżeczki do herbaty). Ciasteczka układać w odległości około 5 cm (muszą mieć miejsce żeby ładnie wyrosnąć). Piec 25 minut dopóki nie nabiorą złocistego koloru. Przed zdjęciem gotowych ciasteczek należy je wystudzić (wystarczy 5 minut) żeby nie przywierały do papieru i łatwo odchodziły.