Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 181
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 106
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1229
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4172
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1223
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 181
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 106
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1229
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4172
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1223
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 140 stopni Celsjusza i przygotować dwie blachy do wyłożone papierem do pieczenia. Wymieszać mielone migdały (lub mąkę migdałową) z proszkiem do pieczenia w misce.
W osobnej misce ubić białko jajka mikserem elektrycznym aż do momentu aż białko się podniesie. Następnie dosypywać cukier i miksować przez 5 minut. Po zakończeniu miksowania dodać wcześniej przygotowane zmielone migdały (lub mąkę migdałową) z proszkiem do pieczenia, olejek migdałowy oraz roztopione masło i delikatnie wymieszać.
Z otrzymanej masy uformować ciasteczka o średnicy około 2 cm (najlepiej użyć łyżeczki do herbaty). Ciasteczka układać w odległości około 5 cm (muszą mieć miejsce żeby ładnie wyrosnąć). Piec 25 minut dopóki nie nabiorą złocistego koloru. Przed zdjęciem gotowych ciasteczek należy je wystudzić (wystarczy 5 minut) żeby nie przywierały do papieru i łatwo odchodziły.