Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gniazdka migdałowe"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 713
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 713
Składniki
Agrest oczyść. Z cukru i 3–4 łyżek wody ugotuj syrop. Wystudź. Białka ubij. Gdy piana będzie sztywna, dolej syrop. Dodaj cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Ubijaj dalej mikserem, aż wszystkie się połączą. Bezę przełóż do szprycy.
Blachę wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 10 kółek. Zapełnij je masa bezową wyciskaną ze szprycy. Beziki susz około 3 godzin w temp. 80oC.
Śmietanę ubij, wymieszaj z twarogiem, likierem i mielonymi migdałami. Beziki udekoruj paseczkami stopionej czekolady, posmaruj kremem i obłóż agrestem.
3,5 godz.; Sztuka: 460 kcal; Cena sztuki: 0,90 zł.Źródło: Naj