Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gniazdka migdałowe"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2060
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 74
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 166
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2060
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 74
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 175
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 166
Składniki
Agrest oczyść. Z cukru i 3–4 łyżek wody ugotuj syrop. Wystudź. Białka ubij. Gdy piana będzie sztywna, dolej syrop. Dodaj cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Ubijaj dalej mikserem, aż wszystkie się połączą. Bezę przełóż do szprycy.
Blachę wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 10 kółek. Zapełnij je masa bezową wyciskaną ze szprycy. Beziki susz około 3 godzin w temp. 80oC.
Śmietanę ubij, wymieszaj z twarogiem, likierem i mielonymi migdałami. Beziki udekoruj paseczkami stopionej czekolady, posmaruj kremem i obłóż agrestem.
3,5 godz.; Sztuka: 460 kcal; Cena sztuki: 0,90 zł.Źródło: Naj