Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gniazdka migdałowe"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 938
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2814
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 938
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2814
Składniki
Agrest oczyść. Z cukru i 3–4 łyżek wody ugotuj syrop. Wystudź. Białka ubij. Gdy piana będzie sztywna, dolej syrop. Dodaj cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Ubijaj dalej mikserem, aż wszystkie się połączą. Bezę przełóż do szprycy.
Blachę wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 10 kółek. Zapełnij je masa bezową wyciskaną ze szprycy. Beziki susz około 3 godzin w temp. 80oC.
Śmietanę ubij, wymieszaj z twarogiem, likierem i mielonymi migdałami. Beziki udekoruj paseczkami stopionej czekolady, posmaruj kremem i obłóż agrestem.
3,5 godz.; Sztuka: 460 kcal; Cena sztuki: 0,90 zł.Źródło: Naj