Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gniazdka migdałowe"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2513
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34700
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 929
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2513
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 399
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34700
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 929
Składniki
Agrest oczyść. Z cukru i 3–4 łyżek wody ugotuj syrop. Wystudź. Białka ubij. Gdy piana będzie sztywna, dolej syrop. Dodaj cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Ubijaj dalej mikserem, aż wszystkie się połączą. Bezę przełóż do szprycy.
Blachę wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 10 kółek. Zapełnij je masa bezową wyciskaną ze szprycy. Beziki susz około 3 godzin w temp. 80oC.
Śmietanę ubij, wymieszaj z twarogiem, likierem i mielonymi migdałami. Beziki udekoruj paseczkami stopionej czekolady, posmaruj kremem i obłóż agrestem.
3,5 godz.; Sztuka: 460 kcal; Cena sztuki: 0,90 zł.Źródło: Naj