Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z karczochami"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 515
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10380
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13468
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2728
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 515
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10380
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13468
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2728
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (około 20 minut). Po odcedzeniu przestudź, zmiel w maszynce lub przeciśnij przez prasę.
Do przygotowanej masy wbij jajka i wsyp mąkę. Starannie wyrób ciasto na kluseczki. Uformuj z niego w dłoniach wałeczki, ułóż je na stolnicy i pokrój na kawałki.
Gnocchi wrzucaj partiami na osolony wrzątek. Gotuj minutę od wypłynięcia, odcedź.
Karczochy osącz, pokrój razem z obranymi pieczarkami. Usmaż na oleju.
Dodaj karczochy i posiekany czosnek, smaż 5 minut. Wrzuć gnocchi, wymieszaj i zdejmij z ognia. Dopraw solą oraz pieprzem. Posyp posiekaną drobno natką.
czas ok. 60 min; porcja – 320 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety