Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z karczochami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7841
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3055
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7841
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3055
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (około 20 minut). Po odcedzeniu przestudź, zmiel w maszynce lub przeciśnij przez prasę.
Do przygotowanej masy wbij jajka i wsyp mąkę. Starannie wyrób ciasto na kluseczki. Uformuj z niego w dłoniach wałeczki, ułóż je na stolnicy i pokrój na kawałki.
Gnocchi wrzucaj partiami na osolony wrzątek. Gotuj minutę od wypłynięcia, odcedź.
Karczochy osącz, pokrój razem z obranymi pieczarkami. Usmaż na oleju.
Dodaj karczochy i posiekany czosnek, smaż 5 minut. Wrzuć gnocchi, wymieszaj i zdejmij z ognia. Dopraw solą oraz pieprzem. Posyp posiekaną drobno natką.
czas ok. 60 min; porcja – 320 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety