Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z karczochami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103214
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2002
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5866
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5868
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103214
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2002
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5866
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5868
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (około 20 minut). Po odcedzeniu przestudź, zmiel w maszynce lub przeciśnij przez prasę.
Do przygotowanej masy wbij jajka i wsyp mąkę. Starannie wyrób ciasto na kluseczki. Uformuj z niego w dłoniach wałeczki, ułóż je na stolnicy i pokrój na kawałki.
Gnocchi wrzucaj partiami na osolony wrzątek. Gotuj minutę od wypłynięcia, odcedź.
Karczochy osącz, pokrój razem z obranymi pieczarkami. Usmaż na oleju.
Dodaj karczochy i posiekany czosnek, smaż 5 minut. Wrzuć gnocchi, wymieszaj i zdejmij z ognia. Dopraw solą oraz pieprzem. Posyp posiekaną drobno natką.
czas ok. 60 min; porcja – 320 kcal, cena 3,70 złŹródło: Świat kobiety