Do góry

Desery Przepis na:

Gnocchi z karczochami

Gnocchi z karczochami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28007

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Gnocchi z karczochami"

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 4 jajka
  • 8 łyżek mąki pszennej
  • 4 serca karczochów ze słoika
  • 20 dag pieczarek
  • 2-3 łyżki oleju
  • kilka ząbków czosnku
  • pół pęczka świeżej natki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (około 20 minut). Po odcedzeniu przestudź, zmiel w maszynce lub przeciśnij przez prasę.

  2. Do przygotowanej masy wbij jajka i wsyp mąkę. Starannie wyrób ciasto na kluseczki. Uformuj z niego w dłoniach wałeczki, ułóż je na stolnicy i pokrój na kawałki.

  3. Gnocchi wrzucaj partiami na osolony wrzątek. Gotuj minutę od wypłynięcia, odcedź.

  4. Karczochy osącz, pokrój razem z obranymi pieczarkami. Usmaż na oleju.

  5. Dodaj karczochy i posiekany czosnek, smaż 5 minut. Wrzuć gnocchi, wymieszaj i zdejmij z ognia. Dopraw solą oraz pieprzem. Posyp posiekaną drobno natką.

  6. czas ok. 60 min; porcja – 320 kcal, cena 3,70 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń