Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gnocchi zapiekane w sosie pomidorowym"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
Orzeszki piniowe (ew. pestki słonecznika) upraż, wystudź. Ziemniaki obierz, ugotuj w posolonej wodzie. Brokuły opłucz, podziel na ró życzki. Gotuj 5 min w posolonym wrzątku, wyjmij, osącz. Pomidory sparz, obierz, oczyść i pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż koncentrat, krótko zasmaż. Potem dodaj pomidory. Po kilku minutach dolej bulion i sok pomidorowy. Gotuj 15 min na małym ogniu. Sos przypraw solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Ziemniaki odcedź, osącz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z kaszką, żółtkami i mąką ziemniaczaną. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką. Wyrób. Z ciasta uformuj owalne kluseczki. Każdą spłaszcz nożem. Ugotuj w posolonym wrzątku. Odcedź. Przełóż do żaroodpornej formy. Dołóż brokuły. Polej sosem. Przykryj plasterkami mozzarelli. Posyp orzeszkami. Zapiekaj ok. 15 min w temp. 200°C. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj