Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, powoli dolewamy wodę i mieszamy.
Topimy w rondelku margarynę. Trzeba uważać żeby się nie spaliła.
Dodajemy żółtka, cukier, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy ręcznie za pomocą trzepaczki.
Do masy dodajemy lekko przestudzoną margarynę i wszystko jeszcze raz mieszamy. W między czasie ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno. I mieszamy z ciastem.
Odstawiamy ciasto na chwilę żeby "odpoczęło". Po czym smażymy w gofrownicy ok 15 min.
Podajemy np. z bita śmietaną i sosem czekoladowym, u mnie z dżemem truskawkowym do południowej kawy. Smacznego :)