Desery Przepis na:
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Mąkę wsypujemy do miski, powoli dolewamy wodę i mieszamy.
Topimy w rondelku margarynę. Trzeba uważać żeby się nie spaliła.
Dodajemy żółtka, cukier, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy ręcznie za pomocą trzepaczki.
Do masy dodajemy lekko przestudzoną margarynę i wszystko jeszcze raz mieszamy. W między czasie ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno. I mieszamy z ciastem.
Odstawiamy ciasto na chwilę żeby "odpoczęło". Po czym smażymy w gofrownicy ok 15 min.
Podajemy np. z bita śmietaną i sosem czekoladowym, u mnie z dżemem truskawkowym do południowej kawy. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

jestem2i2 13 września 2015Zgłoś do usunięcia
15 minut? Jednego czy wszystkie? :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

izabella22 02 czerwca 2014Zgłoś do usunięcia
musze wyprubowac takie gofry na wodzie bo moje sa chrupiace tylko odrazu wyciagniete z gofrownicy potem zaraz miekna przepis zabieram :)4 Kto głosował? | Odpowiedz