Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15204
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4416
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8964
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15204
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4416
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8964
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, powoli dolewamy wodę i mieszamy.
Topimy w rondelku margarynę. Trzeba uważać żeby się nie spaliła.
Dodajemy żółtka, cukier, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy ręcznie za pomocą trzepaczki.
Do masy dodajemy lekko przestudzoną margarynę i wszystko jeszcze raz mieszamy. W między czasie ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno. I mieszamy z ciastem.
Odstawiamy ciasto na chwilę żeby "odpoczęło". Po czym smażymy w gofrownicy ok 15 min.
Podajemy np. z bita śmietaną i sosem czekoladowym, u mnie z dżemem truskawkowym do południowej kawy. Smacznego :)