Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 minut . Gofry powinny być chrupiące i oraz mięciutkie w środku. W trakcie pieczenia nie otwieramy gofrownicy.
Mikser
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 83
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2655
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1847
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 83
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2655
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1847
Składniki
1. W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i jedną szczyptę soli. W drugiej misce mieszamy cukier z żółtkami, wodą i olejem. Obie masy łączymy i mieszamy ze sobą tak długo, aż znikną wszystkie grudki. Białka ubijamy ( najlepiej w szklanej misce ) ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok, aby ciasto "odpoczęło" i zaczynamy rozgrzewać gofrownicę. 2. Na rozgrzaną płytę gofrownicy przy pomocy chochelki wlewamy porcję ciasta, zamykamy i smażymy, aż gofry będą rumiane i chrupiące (mi to zajmuje 9 minut). Podczas przygotowania gofrów nie otwieramy gofrownicy. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami, np. cukrem pudrem, bitą śmietaną, sosami i/lub owocami :) Smacznego!